Τί να κάνω με το αρνί, που περίσσεψε το Πάσχα; Συνταγή για χωριάτικο σάντουιτς - μούρλια!
Μέσα σε δύο φέτες αφράτου ψωμιού το αρνί γίνεται το απόλυτο υλικό για ένα γρήγορο και χορταστικό σνακ.

To Πασχαλινό τραπέζι – εκτός από όμορφες αναμνήσεις- αφήνει και ένα ψυγείο γεμάτο περισσεύματα από τα πασχαλινά εδέσματα.
Ένα από αυτά είναι το αρνί, που το περισσότερο τρώγεται όσο είναι ζεστό, μόλις βγει από τη σούβλα. Το υπόλοιπο συνήθως μπαίνει στο ψυγείο, καταλήγοντας να πεταχτεί μερικές μέρες αργότερα.
Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι να αξιοποιήσετε το αρνί του Πάσχα ώστε να μην καταλήξει στα σκουπίδια, δημιουργώντας πιάτα εύγεστα και πρωτότυπα.
Αρχικά, ξεψαχνίστε το κρέας και αν δεν έχετε σκοπό να το χρησιμοποιήσετε άμεσα τοποθετήστε το σε σακούλες και διατηρήστε το στην κατάψυξη για λίγο καιρό.
Ωστόσο, ο καλύτερος τρόπος για να τελειώνει το αρνί είναι να μπει σε σάντουιτς και να καταναλωθεί ενώ συνοδεύεται από μια παγωμένη μπύρα.
Μέσα σε δύο φέτες αφράτου ψωμιού – η τσιαπάτα εδώ ταιριάζει ιδιαίτερα- ή προζυμένιου και χωριάτικου για όσους το προτιμούν, το αρνί γίνεται το απόλυτο υλικό για ένα γρήγορο και χορταστικό σνακ.
Υλικά
- Χωριάτικο ψωμί
- 200 γρ. αρνί ψητό
- Μυζήθρα
- Μουστάρδα
- Ντομάτα ή ντοματίνια
- Μερικά φύλλα ρόκας
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μυρωδικά της αρεσκείας σας για έξτρα άρωμα
Εκτέλεση
- Βάζουμε την μουστάρδα στις δύο πλευρές του ψωμιού.
- Τοποθετούμε την μυζήθρα, το αρνί, τα ντοματίνια, την ρόκα, τα μπαχαρικά και έτοιμο. Απλά και γρήγορα!
Φυσικά, ο καθένας μπορεί να φτιάξει το σάντουιτς με το αρνί με τα υλικά της επιλογής του ή με ό,τι έχει στο ψυγείο.